Nis

RAMAZAN AYINDA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ÖĞRETMENLERİMİZİN VE HAYIRSEVERLERİN KATKISIYLA TOPLANAN   GIDA,, ALIŞEVRİŞ KARTI VE NAKİT DESTEĞİNDE BULUNDUK.

Nis

Selçuklu Belediyesi İlkokulu Spor Kulübü olarak Halkoyunları Minikler kategorsinde İl Birincisi olarak bu dönem ikinci şampiyonluğumuzu kazandık.

Okulumz Öğrencileri Halkoyunları Minikler Kategorisi Konya İl Birincisi oldu

SELÇUKLU ZEKA OYUNLARI YARIŞMASINDA İLÇE BİRİNCİLİĞİ

Ock

"MATH AROUND ME" eTwinning kapsamında ; Genially Dijital Takvim uygulamasında  öğrencilerimiz doğum günlerinin problemlerini oluşturdular.Problemin sonucunu  takvimde bulduğumuzda öğrencimizin sizler için hazırladığı çevre ile ilgili habere ulaşabileceksiniz.

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Türkan Demirel `Math Around Me` eTwining projesi kapsaminda çalışmalarına devam ediyor. Math Around Me  eTwinning projemiz kapsamında önce karışık ülke takımları oluşturduk. Öğrenciler forum da takım isimlerini belirlediler ve wordart programı ile kelime bulutu yaptılar.Daha sonra eşlesen öğrenciler I wish you to web.02 aracı ile çevre konulu resimler yaptılar ve çevreyle ilgili mesajlarını arkadaşlarının yeni yıllarını kutlayarak ilettiler.

Ara

Okulumuz "Bizim Okulumuz Projesi" örnek okullar sayfasında yerini almıştır.

Ara

SEDEP DEĞERLER EĞİTİMİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN HALK OYUNLARI ŞENLİĞİNDE  HALK OYUNLARI EKİBİMİZİN BAŞARISI

Ara

VEREM EĞİTİM VE PROPAGANDA HAFTASI KAPSAMINDA OKULUMUZ ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE ÇALIŞANLARINA EĞİTİM VERİLDİ.

Ara

KIZILAY DERNEĞİ KONYA İL MERKEZİ BAŞKANLIĞININ "FİLİSTİN'E YARDIM" KAMPANYASI'NA DESTEK.

Ara

Matematik Çevremde Projesi için yaptığımız kasım ayı etkinliklerinden biri olan atık pil kutu tasarım ve STEM çalışmamız başarıyla tamamlanmıştır. Çevreye karşı duyarlı bireylerin çoğalması amacıyla başlattığımız projenin bu çalışmasında hiç yeni malzeme kullanmadan tamamen evdeki atık malzemeleri değerlendirdik  . Matematik dersimizin geometrik cisimler konusuyla birlikte ele aldık.Öğrencilerin çok severek yaptığı bir çalışma oldu. Zeliha ÖĞÜT öğretmenimizi ve öğrencilerini bu çalışmasından dolayı tebrik eder projesinde başarılar dileriz.

Ara

Matematik Çevremde etwinnig projemizde bu ay Sürdürülebilir Çevre İçin Ben de Varım isimli ortak ürün çalışmamızı gerçekleştirdik.Öğrencilerimiz ortak ürün için kendilerine düşen parçayı boyadılar.Sürdülebilir çevre işe ilgili öğrencilerimiz bilgilendirildi.Projemizde emeği geçen Ahmet Özcan'a teşekkür ederiz.

Kas

Selçuklu Belediyesi İlkokulu öğretmenleri Betül BATIR ve Seher KARA öncülüğünde 2.sınıf ve 4. sınıf öğrencileriyle başlatmış olduğumuz Geri Dönüşen Masallar(Returning Tales) projemiz ile okulumuz genelinde çevre ve iklim farkındalığı oluşturmak istiyoruz.Geri dönüşümün amacı kaynakların aşırı kullanımını önlemektir. Böylece çöp miktarı azalır; çevreye fayda sağlama yolunda önemli bir adım atılması sağlanır. Bu doğrultuda projemizin amacı, okullarda geri dönüşüm malzemelerini kullanarak  yeniden kullanılabilen bir  alan yaratmak ve  sıfır atık oluşturmaktır. Amacımız bu projelerle, geri dönüşümün önemini ya da masalsı hikayelerini bölgenin turistik mekanlarıyla birleştirerek çok yönlü öğrencilerle buluşturmaktır. Bölgedeki ve diğer  bölgelerdeki geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik de önem taşıyor. Projelerinde öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

We want to raise environmental and climate awareness throughout our school with our Returning Tales project, which we started with 2nd grade and 4th grade students under the leadership of Selçuklu Municipality Primary School teachers Betül BATIR and Seher KARA.The purpose of recycling is to prevent excessive use of resources.  Thus, the amount of garbage is reduced;  An important step is taken towards benefiting the environment.  In this regard, the aim of our project is to create a reusable space in schools by using recycling materials and to create zero waste.  Our aim is to bring together versatile students with these projects by combining the importance of recycling or fairytale stories with the tourist attractions of the region.  Recycling and sustainability in the region and other regions are also important. We wish our teachers and students success in their projects.

Kas

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Meram Belediyesi ve Sürdürülebilir Çevre Derneği iş birliği ile düzenlenen “Sıfır Atık” konulu Konya Çocuk Çevre Çalıştayının ikincisi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Kas

Okulumuz Rehber Öğretmenleri tarafından yürütülen Benim Yolum Benim Rehberim Projesi bu senede devam ediyor. 4. Sınıf öğrencilerimize yönelik yürütülen bu projede amacımız öğrencilerimize olabildiğince çok mesleğin tanıtılması. Bu sayede öğrencilerimiz hedef belirlerken mesleklerin zorluklarını, kolaylıklarını göz önünde bulundurarak kişilik özelliklerine en uygun mesleği seçebileceklerdir. Bu ay Polis Memuru Burcu KURT ARAS ve Merve ÇELEBİ okulumuzda düzenlenen meslek tanıtımı seminerinde polislik mesleğini öğrencilerimize tanıttılar. Öğrencilerimizin sorularını da yanıtsız bırakmayan misafirlerimize teşekkür ederiz.